2015. november 16., hétfő

Ókori receptek



Hozzávalók 6-8 fő részére:
10 szelet fehér kenyér
2 csésze méz
tejszínhab

Elkészítés:
Vágd le a kenyér héját. Áztasd be a kenyereket a két csésze mézbe legalább fél órára. Vékonyan vajazd ki azt az edényt, amiben a kenyereket megsütöd, majd helyezd bele az átázott kenyereket. 300 fokon süsd 45 percig. Miután kihűlt tálald tejszínhabbal.




Hozzávalók:    
                        
1 csésze friss datolya
1 teáskanál fahéj
fél teáskanál cardamom mag
fél csésze frissen darált dió
meleg méz
finomra darált mandula

Elkészítés:
Aprítsd össze a datolyát és egy kis vízzel gyúrd össze. Keverd bele a fahéjat és a kardamom magokat, majd a diót. Formázz belőle golyókat majd forgasd meg mézben utána pedig az őrölt mandulában.




Hozzávalók:
1 kg körte
6 tojás
4 evőkanál méz
100 ml édes szőlőlé
egy kis olaj
50 ml sós halolaj, ami helyettesíthető 1/4 teáskanál sóval is
fél evőkanál kömény
őrült bors ízlés szerint

Elkészítés:
Egy főzőhálóban (vagy szitában) főzd meg a megpucolt körtéket a borssal, a köménnyel, a mézzel, az édes szőlőlével és a halolajjal (vagy sóval) és egy kis olajjal. Add hozzá a tojásokat és tedd az egészet egy tűzálló tálba. Süsd körülbelül 30 percig alacsony hőfokon. Tálald egy kis borssal meghintve.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése